Voice Dialogue

VOICE DIALOGUE
Wat is het?

Voice Dialogue betekent: in gesprek (dialoog) zijn met je innerlijke stemmen. Het is een eenvoudige en diepgaande methode om zelfinzicht te krijgen, door bewustwording van je stemmen, die ook wel  ikken of deelpersoonlijkheden genoemd worden.

Door tijdelijk in de energie van jouw deelpersoonlijkheid te staan, kun je die ervaren als een echte persoon met alles wat daarbij hoort: een eigen gedachtewereld, gevoelsbeleving, lichaamservaring, houding, gezichtsuitdrukking en plek in de ruimte. Je zult merken dat zelfs je lichaamshouding, stem, manier van praten en uitdrukking van je gezicht veranderen als je een ander deel van jou de aandacht geeft.

Wat levert het op?

Je kunt op deze manier contact maken met allerlei bekende en minder bekende delen van jezelf: de krachtige delen in jou die je beschermen en voor je opkomen en andere, meer kwetsbare delen die weten van je diepste gevoelens. Die delen laten zich zien met hun specifieke gedragingen en talenten, en vertellen je wat hun belangrijkste taken in jouw leven zijn. Ze kunnen je zeggen hoe ze samenwerken met andere delen en wat dat voor jou kan betekenen. Zo kom je veel over je diepste beweegredenen te weten en daardoor kun je steeds bewuster kiezen voor wat je werkelijk wilt in je leven. 

Als je bepaalde deelpersoonlijkheden lastig vindt, als belastend, remmend of belemmerend ervaart, kun je hun kwaliteit vrij maken door ze beter te leren kennen. De positieve energie van vergeten, verloren, verdrongen of verstoten delen staat dan tot je beschikking. Hoe meer delen je leert kennen, accepteren en liefhebben, hoe meer je jezelf als (ge)heel(d) kan ervaren. Zo kan er een innerlijke samenwerking ontstaan tussen de delen i.p.v. een conflictsituatie. Alle delen hebben een positieve en negatieve lading in zich. Die mogen er beiden zijn; het zijn slechts waardeoordelen. Je kan leren een deel als kracht bewust in te zetten, zonder dat je daar een ander of jezelf mee schaadt!

In contact zijn met al je kanten maakt het mogelijk creatief te zijn, spontaan en vrij te handelen en minder te veroordelen in jezelf en de ander.

Wanneer kun je het gebruiken?

Je kunt besluiten Voice Dialogue sessies te nemen als er iets specifieks in je leven speelt: een probleem, klacht of thema waar je inzicht in wilt, maar ook kun je op een speelse, ondersteunende manier meer licht laten schijnen op wie je bent en kunt zijn!  Zie voor meer informatie:

 

 

Joomla templates by a4joomla